Jadłospis
JADŁOSPIS! 12.11-15.11-2024
PONIEDZIAŁEK
ŚNIADANIE:
OBIAD:
PODWIECZOREK:
WTOREK
ŚNIADANIE: pieczywo
mieszane (2), paprykarz, jajko gotowane(4),szynka drobiowa, herbata z cytryną
OBIAD: kasza
kus-kus, pieczeń duszona w sosie własnym(mięso –szynka, przyprawy), kapusta
kwaszona
PODWIECZOREK: galaretka
owocowa, banan, woda
ŚRODA
ŚNIADANIE: bagietka(2), masło(7), sałatka z tuńczykiem w
sosie własnym, herbata z cytryną, pomidorki koktajlowe, actimel
OBIAD: zupa
krupnik (mięso drobiowe, przyprawy, kasza jęczmienna) jabłko, kompot owocowy,
popy do pochrupania o smaku pizzy
PODWIECZOREK: chrupkie pieczywo, paluchy serowe, parówka na
ciepła, ketchup, sok
CZWARTEK
ŚNIADANIE:
płatki zbożowo-czekoladowe na mleku (2.7),
rogaliki mleczne (2), dżem niskosłodzony , herbata z cytryną,
marchewka, jabłko
OBIAD: ziemniaki duszone z masłem i koperkiem, ryba
pieczona, surówka z kapusty pekińskiej, papryka, sok wiśniowy
PODWIECZOREK: chrupki
kukurydziane, musy owocowe
PIĄTEK
ŚNIADANIE: pieczywo
mieszane(2), masło(7), ser żółty(7), jajko gotowane(4) ogórek zielony, papryka,
jabłko ,herbata
OBIAD:
PODWIECZOREK:
ZMIANY W JADŁOSPISIE MOGĄ NASTĄPIĆ!
Opis alergenów w jadłospisie.
1- seler
2-zboża zawierające gluten ( pszenica, owies, jęczmień,żyto, orkisz)
3- skorupiaki
4-jajka
5-ryby
6-łubin
7-mleko i jego przetwory
8-mięczaki i małże
9-gorczyca, musztarda
10-orzechy ( laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacjowe, migdały)
11- orzeszki ziemne
12-ziarna sezamu
13-soja
14-dwutlenek siarki (suszone owoce)